BiH
3

Čavić: Došlo vrijeme da ujedinjena opozicija zada konačan udarac Dodikovom režimu

FENA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić danas je izrazio uvjerenje i optimizam da je došlo vrijeme da ujedinjena opozicija zada konačan udarac režimu Milorada Dodika, da bi on, nakon devetogodišnje devastacije RS-a odstupio s vlasti“.

Rekao je "ne umanjujući mogućnost da sadašnja vlast različitim političkim i medijskim manipulacijama i dalje bude značajan faktor na političkoj sceni RS-a".

Čavić je o izgledima opozicije na općim izborima 2014. godine upoznao ambasadora Japana u BiH Hideo Yamazakija.

Osvrćući se na realne šanse da dođe do ujedinjenja opozicije u najviše dva politička bloka koja bi bila protivteža SNSD-u na predstojećim izborima, predsjednik NDP-a je u prvi plan borbe za povjerenje građana istakao slobodu, demokratiju, ubrzani put ka Evropskoj uniji i, konačno, pravično upravljanje državom, kao ciljevima koji nemaju alternative.

Čavić je zahvalio japanskom ambasadoru, njegovoj vladi i narodu na principijelnoj neutralnosti u odnosu na politička zbivanja na našem prostoru, te na nesebičnoj materijalnoj pomoći i donacijama koje je Zemlja izlazećeg sunca ustupila građanima RS-a, naročito u oblasti saobraćaja i infrastrukturnim projektima, saopćeno je iz Informativne službe NDP-a.