BiH
0

Čavara: Slobodni mediji jedan od najvažnijih faktora razvoja demokratskog društva

Klix.ba
Marinko Čavara (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Marinko Čavara (Foto: Arhiv/ Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara čestitao je Svjetski dan slobode medija te novinarima poželio da se još uspješnije nose sa svim izazovima koje ovaj poziv nosi.

"Povodom Svjetskog dana slobode medija koji se obilježava 3. svibnja, svim redakcijama, uredništvima, medijskim radnicima i informativnim kućama u Bosni i Hercegovini, čestitam Dan slobode medija, sa željom da se još uspješnije nose sa svim izazovima koje ovaj poziv nosi", piše u čestitki.

Čavara dodaje da slobodni mediji lišeni pritisaka i negativnih utjecaja jedan su od najvažnijih faktora za razvoj demokratskog društva u kojem su mediji glavni nositelji informisanja, obrazovanja, aktivizma i poštivanja osnovnih ljudskih prava.

"Obveza svih nas je Bosnu i Hercegovinu izgraditi kao pravnu državu i kao tolerantno i otvoreno društvo koje prepoznaje vitalnu ulogu slobodnih medija u kojima novinari mogu raditi slobodno i bez straha, a time i nepristrano, odgovorno i objektivno informisati javnost", stoji u čestitki predsjednika FBiH.