BiH
26

Čavara i dalje tvrdi da Dunović treba podnijeti ostavku, Dunović poručio da neće odstupiti

Piše: Er. M.
Marinko Čavara i Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marinko Čavara i Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iz kabineta predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare rečeno nam je kako on ostaje pri ranijim stavovima u vezi sa statusom potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda Milana Dunovića.

Čavara je ranije kazao kako će prihvatiti ostavke ministara DF-a u Vladi FBiH onog trenutka kad se stvore uvjeti za popunu tih upražnjenih mjesta novim ministrima.

On je kazao kako smjena ministara nije uvjetovana, već povezana s podnošenjem ostavke potpredsjednika FBiH Milana Dunovića s obzirom na to da Dunović može blokirati popunu bilo kojeg upražnjenog ministarskog mjesta u Vladi FBiH, tako da je to, na određen način, povezano.

Milan Dunović kazao je medijima kako neće blokirati ulazak SBB-a u Vladu Federacije BiH, niti biti prepreka da se napravi stabilna vlast, bez obzira na to što se DF želi izbaciti iz vlasti na državnom nivou.

Dunović je napomenuo kako neće zloupotrebljavati poziciju potpredsjednika Federacije BiH zbog, kako kaže, nekih stranačkih interesa.

Kada je u pitanju rekonstrukcija Vlade Federacije BiH, on je podsjetio kako je pismeno potrebno potvrditi ko čini parlamentarnu većinu da bi on stavio potpis na nova imenovanja. Ipak, istakao je kako nema namjeru odstupiti s funkcije.