BiH
5

Čaušević se opet nije pojavio na saslušanju, sjednica Komisije otkazana

SRNA
Kemal Čaušević (Foto: CIN)
Kemal Čaušević (Foto: CIN)
Istražna komisija Predstavničkog doma Parlamenta BiH za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti i zloupotreba i stanja u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO), danas nije održala sjednicu zbog nedostatka kvoruma.

Član Istražne komisije Šemsudin Mehmedović rekao je novinarima da je sjednica otkazana zbog smrtnog slučaja u porodici predsjedavajućeg komisije Drage Kalabića.

"Danas smo se dogovorili da prije početka sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH u ponedjeljak, 30. decembra, zatražimo produžetak mandata ove komisije za 60 dana, kako bi ovaj posao doveli do kraja", istakao je Mehmedović.

Komisija je danas trebalo da sasluša bivšeg direktora UIO Kemala Čauševića, koji se sumnjiči za brojne kriminalne radnje počinjene tokom njegovog mandata. Na sjednicu komisije nije došao, jer je, kako je naveo Mehmedović "vjerovatno čuo da neće biti dovoljno predstavnika u komisiji".

"On je poslao pismeno izjašnjenje po svim pitanjima i očekujem da će se na narednoj sjednici ipak pojaviti", rekao je Mehmedović.

Mehmedović je objasnio da je Čaušević dostavio cijelu analizu svog rada u periodu kada je bio direktor UIO, kada je bio veliki rast prihoda na jedinstven račun BiH.

On je dodao da komisija treba da utvrdi da li je bilo nepravilnosti ili ne u Čauševićevom radu.