AIESEC
0

Career days pod nazivom "Change. You can" ispred BBI-a

Sarajevo-x.com
U petak, 13. maja, ispred BBI centra u Sarajevu bit će održan jedan od najvećih AIESEC-ovih projekata Career days "Change. You can", u terminu od 10 do 15 sati

AIESEC, kao najveća studentska organizacija na svijetu, svake godine realizuje više projekata koji su društveno korisni. Jedan od tih projekata je i Career days "Change. You can", čiji je primarni cilj ostvarivanje kontakata između studenata i tržišta poslovanja, i na taj način smanjenje nezaposlenosti mladih, kao i povećanju njihove aktivnosti. Kompanijama se pruža mogućnost da u direktnom kontaktu sa studentima različitih obrazovnih profila sagledaju mogućnost zadovoljenja svojih kadrovskih potreba u budućnosti, potencijalnih stipendista i budućih volontera, dok se studentima pruža mogućnost upoznavanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, dobivanja stipendija, volonterskog iskustva, te eventualnog zaposlenja.

Ovo je jedna od mnogih prilika koju daje AIESEC mladim ljudima da se aktiviraju, da iskoriste priliku koju im daje ova organizacija kako bi našli sebi zaposlenje, mogućnost volontiranja ili dobivanja stipendija.

Pored toga, bit će organizovani i štandovi određenih zemalja u koje studenti mogu otići na praksu, te Organizacija radionica na Ekonomskom fakultetu, okrugli stol sa ambasadorima zemalja učesnica uz prisustvo studenata i zakuska na Ekonomskom fakultetu uz prisustvo svih učesnika projekta.