BiH
0

Čapljina: Mirjana Ivanković predsjednica HKD Napredak

FENA
Čapljina
Čapljina
Mirjana Ivanković, diplomirana teologinja i vjeroučiteljica u Čapljini, jučer je na Skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak - Podružnica Čapljina, koja je održana u hotelu Park u Karaotoku, jednoglasno izabrana za predsjednicu te podružnice.

Za dopredsjednicu je izabrana Mirela Valjan, tajnicu Sanja Karlović i rizničarku Kristina Ivanković. David Ivanković, Suzana Šteko, Martina Ivanković, Ivica Perić, Lidija Sulić izabrani su u Upravni odbor, a Jelena Krajinović, Adriana Raič i Marija Raguž u Nadzorni odbor podružnice.

Više je nego zanimljivo da su svi novoizabrani članovi uprave mlađi od 30 godina, a veliki broj njih bili su i Napretkovi stipendisti.

U nastupnom govoru predsjednica Ivanković je kazala kako se ovim angažmanom prije svega želi zahvaliti Napretku na stipendijama. "Dobro se sjećam koliko sam bila sretna kada sam prvi put dobila stipendiju. Kada sam dobila prvu ratu stipendije kupila sam Klaićev Rječnik stranih riječi koji je za studente skup, a na prvoj stranici sam zapisala Hvala Napretku. S druge strane svojim angažmanom u podružnici zajedno s ostalim Napretkovcima želim pridonijeti kulturnom bogaćenju Čapljine i nadam se da ćemo u tome uspjeti", kazala je Ivanković.

Skupštini su prisustvovali i članovi Središnje uprave Napretka na čelu s prof. dr. Franjom Topićem, koji je, čestitavši novoj upravi, govorio o značaju Napretka za hrvatskog čovjeka. "Svima nama je glavna zadaća da je nas Hrvata u BiH što više i da što bolje živimo. Napredak sve što radi radi upravo zbog ovog rečenog. Vi pokazujete da su i mladi ljudi oduševljeni idejama Napretka i zato sam uvjeren kako je pred nama sretnija budućnost", kazao je Topić.