BiH
0

Čađo: Još ne možemo govoriti o uzroku pada aviona

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da još ne može da govori o detaljima uzroka pada sportskog aviona u Zalužanima, ističući da je vrlo nezahvalno u ovim okolnostima i kod ovakvih nesreća izlaziti sa preuranjenim informacijama koje nisu temeljene na činjenicama.

"Policija Republike Srpske je u okviru svojih nadležnosti bila na mjestu nesreće, radila je dio uviđaja pod rukovodstvom dežurnog tužioca i uradila svoj dio posla u fazi u kojoj se to podrazumijevalo", rekao je Čađo novinarima u Banjoj Luci.

On je istakao da policija Republike Srpske nije jedina institucija koja učestvuje u istrazi i istakao da se očekuje ekspertiza koja će dati konačan odgovor.

"Konačan odgovor s pravom svi očekujemo iz više razloga. Jedan od najvažnijih je kako bi se onaj nivo organizacije ove djelatnosti, ovoga sporta i svih ostalih djelatnosti, digao na viši nivo, koji podrazumijeva sprečavanje uslova za ponavljanje nesreća", dodao je Čađo.

U avionskoj nesreći, koja se dogodila 20. maja u Zalužanima kod Banje Luke, poginuli su pilot Alen Crnalić (24), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), te padobranci Nikola Stević (19), Stefan Karanović (23) i Srđan Kosić (18).