"Izbor je naš"
0

Čanković opet o teorijama zavjere protiv Srba

Sarajevo-x.com
Iz Srbskog narodnog pokreta "Izbor je naš" javili su se saopštenjem za javnost u kojem upozoravaju na "otimanje teritorije Srpske".

"Činjenica da u Tuzli, Zenici i Sarajevu skoro da nema Hrvata i Srba pokazuje da su bošnjački političari odustali od otimanja teritorije Srpske i teritorije sa hrvatskom većinom, te namjeravaju stvoriti bošnjačku državu," kažu iz "Izbor je naš".

Pokret "Izbor je naš" ima naznake da vjerske i političke vođe; reisu-l-ulema, Mustafa ef. Cerić i Haris Silajdžić uz podršku dijela administracije zapadnih država predvode aktivnost da Bošnjaci u BiH, Srbiji i Crnoj Gori budu neodvojivi dio cjeline. Ova cjelina, kako kažu, znala bi šta hoće i, uz Allahovu pomoć i pomoć zapadnih država, bila bi jedinstvena u hodu prema jasno određenom cilju. Taj jasno određeni cilj bila bi bošnjačka država koja bi se prostirala na dijelu teritorije Srbije, Crne Gore i FBiH. Pokret ovom prilikom ističe samo činjenicu da bi, ukoliko se krene tim putem, to za muslimane bila samo zamka, jer su Bošnjaci u istoriji bili rimo-hrišćanske vjere. Pozivamo srpske političare da imaju političku viziju, kako ih događaji ne bi iznenadili."