BiH
0

Čađo: Niko iz CG nije umiješan u pripremu atentata na Dodika

FENA
Niko iz državnog vrha Crne Gore nije umiješan u pripremu atentata na predsjednika Vlade Republike srpske Milorada Dodika, izjavio je u petak ministar policije tog bh. entiteta Stanislav Čađo.

"Niko iz crnogorskog političkog vrha nije umiješan, i to je jedina informacija koju za sada mogu saopćiti iz sveobuhvatne istrage tog slučaja", izjavio je Čađo nakon razgovora s crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Jusufom Kalamperovićem i direktorom policije Veselinom Veljovićem u Podgorici.

On je na konferenciji za novinarime kazao da je to utvrđeno poslije objavljivanja informacije da je planiran atentat na Dodika i da su umiješani čak i neki crnogorski zvaničnici i biznismeni.

"Ono što ovaj put želim nedvosmisleno kazati jeste da dijelovi informacije koji se tiču političkog vrha u Crnoj Gori nisu opravdani", itaknuo je ministar policije RS-a.

Čađo nije želio govoriti o tome da li je tačan drugi dio informacije da je pripreman atentat na Dodika u Sarajevu, navodeći da sve druge detalje u interesu istrage ne može saopćavati.

On je rekao da u Crnoj Gori boravi kako bi "s kolegama sagledao potrebu daljnje istrage radi pribavljanja informacija na prostoru Crne Gore".

Ministar Kalamperović rekao je da crnogorska policija "nije pronašla nijedan element sumnje koji bi ukazivao da je iko iz crnogorskog političkog vrha umiješan u prijetnje premijeru Dodiku".

On je kazao da se sa Čađom saglasio da je otklonjena svaka sumnja da je neko od spomenutih zvaničnika umiješan u prijetnje Dodiku, prenio je Tanjug.

"Crna Gora ispituje svaku eventualnu sumnju i mogućnost da je neki od njenih državljana ili neki od ljudi koji dolaze na njeno područje umiješan u ovaj slučaj", rekao je Kalamperović.