NSRS
0

Burna rasprava o radu RTRS-a

FENA
Narodna skupština RS-a prekinula je večeras sjednicu tokom burne rasprave vladajućih stranaka i opozicije o izvještaju o radu Radio-televizije RS-a u prošloj godini.

Na početku rasprave Klub poslanika SDS-a izrazio je negodovanje što Televizija RS-a ne prenosi direktno tu tačku, a direktor RTRS-a Dragan Davidović je rekao da "to nije moguće zbog ranije utvrđene programske šeme".

SDS je tražio da se parlament izjasni o tome da se ova tačka premjesti za sutra u 10 sati, što Parlament nije prihvatio.

Tokom rasprave poslanik SDS-a Dušan Stojičić je rekao da RTRS nije ostvario zakonom propisanu ulogu javnog servisa te iznio niz zamjerki na rad te medijske kuće.

Poslanik SNSD-a Perica Rajčević je rekao da i on lično nekada nije zadovoljan selekcijom informacija te medijske kuće, ali da se „ne smije zanemarti činjenica da je javni servis društveno bogatstvo”.

Inače, ovu tačku dnevnog reda Skupštine RS-a direktno je prenosio Radio RS-a.

Direktor RTRS-a Dragan Davidović je u uvodom obraćanju rekao da je ta medijska kuća u 2008. godini "ostvarila najveći prihod u istoriji od 21,5 milion KM”

Rasprava o ovoj tački bit će nastavljena sutra.