Dvodnevna posjeta
40

Bulent Arinc doputovao u BiH, sastat će se sa Amrom Babić

Anadolija
Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc doputovao je danas u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Zamjenika turskog premijera Arinca na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali su turski ambasador u BiH Ahmet Yildiz i predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Arinc će najprije posjetiti Visoko, gdje će se sastati s Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi.

Uz Arinca u posjeti BiH nalazi se i predsjednik Upravnog odbora i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Nakon toga Arinc će posjetiti Zenicu gdje će održati predavanje studentima Univerziteta Zenica. Također, u Zenici će posjetiti i turske vojnike koji djeluju u sastavu EUFOR-a.

Također, zamjenik turskog premijera sutra će u Sarajevu posjetiti mezar prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, nakon čega će sastati sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatkom Lagumdžijom.

Nakon toga zamjenik turskog premijera će, zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora i generalnim direktorom agencije Anadolija Kemal Ozturkom, posjetiti Regionalnu direkciju agencije Anadolija u Sarajevu. Tom prilikom Arinc će biti gost uredničkog deska agencije Anadolija. Također, Arinc će posjetiti i Kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu.