BiH
0

Bugojno: Psi lutalice rastrgali petero janjadi

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na porodičnom imanju Roberta Jurčevića u ulici 307. motorizovane brigade u Bugojnu psi lutalice rastrgale su petero janjadi.
  • Postalo je zaista neizdrživo. Psi lutalice prosto gospodare ovim dijelom općine, posebno u popodnevnim i noćnim satima. Sramota je šta se dešava, s obzirom da smo od općinske zgrade udaljeni svega 150 metara. Nešto se hitno mora poduzeti po tom pitanju. Jer, pogledajte, kao da su vukovi ovo učinili. To je bio čopor velikih pasa, teških po 60-70 kilograma - kazao je Živko Čondić, koji je obavijestio Jurčevića o pravom pokolju na njegovom imanju.

Još uvijek pod utiskom onoga što se dogodilo, Jurčević kaže da je zabrinut za ličnu, i sigurnost njegove porodice i komšija.

"Zabrinuti smo za našu djecu, koja se u noćnim satima nakon večernjeg izlaska vraćaju kućama. Žao mi je i janjadi, koje sam odhranio kao djecu. Šteta je, ali ... Očekujem hitnu akciju odgovornih", naglasio je.

Mještani naselja uz magistralni put Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i u neposrednoj blizini zgrade Općine Bugojno smatraju da nisu zaslužili da budu taoci pasa lutalica, koji zbog gladi sve češće napadaju.

Posljednji slučaj uznemirio je sve građane Bugojna koji su svakodnevno izloženi mogućnosti da budu napadnuti od sve agresivnijih pasa lutalica koji, zbog nedostatka finansijskih sredstava, umjesto da budu smješteni u azil, lutaju ulicama u potrazi za hranom.