BiH
9

Bugojno: Izvještaj CCI potvrdio odgovornost kadrova SDP-a

FENA
Bugojno
Bugojno
Pozitivna ocjena koju su Centri civilnih inicijativa (CCI) dali na rad Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka s Nijazom Helezom na čelu, te drugih SDP-ovih ministara u Vladi SBK-a, bio je povod za pres-konferenciju koju je u petak organizirao Općinski odbor SDP-a Bugojno.

"Izvještaj CCI potvrdio je činjenicu da se ljudi iz SDP-a u ovom sazivu Vlade SBK-a ponašaju odgovorno na svojim funkcijama. Siguran sam da će s takvom praksom nastaviti i naši kandidati za Općinsko vijeće, kao i kandidat za načelnika Bugojna na lokalnim izborima, da će provoditi politiku razvoja općine i ponašati se odgovorno prema svim građanima. Mi danas u Bugojnu vidimo puno obećanja ali se ne provode radnje kojima bi se otvorila nova radna mjesta i pomoglo običnom čovjeku, kazao je Nijaz Helez, ministar prostornog uređenje, obnove i povratka SBK-a i predsjednik OO SDP-a Bugojno.

Od ukupno sedam zakona, koje je na početku ove godine Vladi i Skupštini na usvajanje predložilo Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i povratka, pet je prošlo proceduru a neki od predloženih zakona trenutno su u javnim raspravama općinskih vijeća.

Upravo ovi podaci doprinijeli su pozitivnim kritikama Centra civilnih inicijativa na rad spomenutog ministarstva, koje će uskoro ponuditi i određene dopune Zakona o građenju i prostornom uređenju na području SBK-a.

Također, u ovoj godini trebao bi biti donesen i Zakon o legalizaciji bespravne gradnje, kojim se planira uvesti red u oblast u kojoj su dosad zabilježeni brojni primjeri ilegalnog građenja, naglasio je.