Dragan Čović
0

"Budući predsjedavajući Vijeća ministara BiH treba biti Hrvat"

FENA
Dragan Čović
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u razgovoru s visokim međunarodnim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom kazao je kako budući predsjedavajući Vijeća ministara BiH treba biti Hrvat, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Mjesto predsjednika Vijeća ministara BiH treba pripasti Hrvatu, jer je riječ o čvrstom političkom dogovoru između stranaka iz triju naroda u BiH koji se ne smije narušiti. Time bi se poslala vrlo ružna poruka", rekao je Čović u izjavi za medije u Mostaru nakon susreta s austrijskim diplomatom.

Reagirajući na ponovljene izjave predsjednika SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija da namjerava preuzeti tu dužnost ako njegova stranka osvoji najviše glasova, Čović je upozorio da sadašnji saziv Vijeća ministara predvodi srpski dužnosnik Nikola Špirić, dok je prije njega predsjedavajući bio Bošnjak Adnan Terzić.

Prvi čovjek HDZ-a BiH zamjerio je SDP-u i ponovni pokušaj da se bošnjačkim glasovima na nadolazećim izborima izabere Željko Komšić za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

"Ako se želi graditi država po mjeri sva tri naroda, onda je u najmanju ruku nekorektno pokušavati bošnjačkim glasovima birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH", rekao je predsjednik HDZ-a BiH, stoji u saopćenju.