Apoteke Sarajevo upozoravaju
3

Budite oprezni pri kupovini proizvoda putem interneta

FENA
Apoteke Sarajevo saopćile su u petak da kompanija "Mediteranea LLC" iz Los Angelesa zloupotrebljava ime i znak te javne ustanove za promociju preparata Kenkai Skin Care i upozorile građane da budu oprezni pri kupovini ovakvih i sličnih proizvoda putem interneta.

"Navedena kompanija kampanjom na internetu i Facebooku promovira i prodaje navedene proizvode pod našim imenom, te smo dobili pritužbe prevarenih građana koji misle da se radi o našoj ustanovi", navodi se u saopćenju "Apoteka Sarajevo".

Iz te javne ustanove preciziraju da se "izvjesna ino-kompanija "Mediteranea LLC, DBA Kenkai Skin Care" s navodnim predstavništvom u Sarajevu, a sjedištem u Los Angelesu reklamira putem popularne društvene mreže Facebook uz navodnu izjavu Ane Mirjane Račanović, bivše miss BiH, u kojoj kaže: "Načelno ne DAVAM izjave o proizvodima ali ovaj put ću napraviti iznimku".

"Iznad navedene rečenice je i link www.apoteka-sarajevo.com. Korisnici Facebooka reagirali su osudama JU "Apoteka Sarajevo" zbog "polupismenosti, totalne nepismenosti PR službe Apoteka Sarajevo...", kako je navedeno u komentarima korisnika Facebooka", navode iz Apoteka Sarajevo.

"Ovim saopštenjem želimo informirati građane, cijenjene kupce i korisnike popularnih društvenih mreža, da JU "Apoteke Sarajevo" nije objavila spornu reklamu, te da je, najvjerovatnije, do zabune došlo zbog sličnosti naziva ustanova u navedenom linku. Zvanična web stranica JU "Apoteke Sarajevo" je www.apoteke-sarajevo.ba i trenutno je u fazi izgradnje", ističe se u saopćenju.

JU "Apoteke Sarajevo" informirane su o zloupotrebi imena i žiga Apoteka Sarajevo od "Mediteranea LLC, DBA Kenkai Skin Care" iz Los Angelesa i pokrenute su sve zakonski definirane radnje u svrhu suzbijanja zloupotrebe imena i žiga JU Apoteke Sarajevo. Shodno tome, kontaktirana je i Ambasada SAD-a u BiH, navode i dodaju da JU "Apoteke Sarajevo" nije nikad bila zastupnik navedenih proizvoda niti u svojim apotekama prodaje proizvode dotične firme.