Zajedno do Guinnessovog rekorda
0

Budite dio najveće maturantske zabave na svijetu

Sarajevo-x.com
Počele su pripreme za ovogodišnju maturantsku paradu, koja će se održati 20. maja u šest bosanskohercegovačkih gradova. Riječ je o događaju koji već pet godina obilježava kraj srednjoškolskog obrazovanja maturanta u BiH.

Akademija plesnog pokreta U BiH glavni je organizator obaranja Guinnessovog rekorda u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu quadrille za BiH. Implementacija ovog projekta u Kantonu Sarajevo povjerena je plesnom klubu “Romantik”.

Naime, svake godine maturanti sinhronizovanim plesom quardille u 70 gradova Evrope pomjeraju granice Guinnessovog rekorda u ovoj plesnoj kategoriji.

Za sada su o namjeri obaranja rekorda u najvećem sinhronizovanom plesu na svijetu upoznati maturanti šest sarajevskih srednjih škola, a do kraja naredne sedmice ovaj zabavni poduhvat bit će predstavljen svim maturantima u Kantonu Sarajevo.

Očekuje se da će ove godine samo u Kantonu Sarajevo sinhronizovano zaplesati oko 1.500 maturanata. Pored sarajevskih u isto vrijeme plesat će i maturanti Tuzle, Mostara, Zenice, Travnika i Bosanske Gradiške.