Sastanak predsjednika FBiH i SBB-a
45

Budimir: Obaveza mi je raditi u interesu građana, a ne ispunjavati želje

Piše: E. G.
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Živko Budimir (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić razgovarali su danas o aktuelnoj političkoj situaciji u tom bh. entitetu.

"Budimir je tokom razgovora kao prioritet istakao zakon o Vladi FBiH. Stav predsjednika FBiH je da se na ovaj zakon Vlada obavezala i da će ustrajati da se on i usvoji kao garant zaštite jednakopravnosti Hrvata u Federaciji", kazala je za Klix.ba Laura Bošnjak, savjetnica predsjednika FBiH.

Kada je u pitanju eventualno izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH i imenovanje novog premijera i ministara, Budimirov stav je da mu je obaveza kao šefa izvršne vlastiti raditi u interesu građana, a ne ispunjavati stranačke želje i uvjete.

Budimir je novinarima nakon sastanka kazao da ne odgovara na hipotetička pitanja te ni na to hoće li potvrditi starog ili novog premijera, ako dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi.

Iz Budimirovog kabineta nam je rečeno kako će on nastaviti sastanke i sa ostalim predstavnicima parlamentarnih stranaka u FBiH te da će donijeti odluke koje će biti izključivo u interesu naroda i građana FBiH.