BiH
151

Budimir: Do izbora 2018. BiH mora imati jednog predsjednika

FENA
Živko Budimir (Foto: Klix.ba)
Živko Budimir (Foto: Klix.ba)
Stranka pravde i povjerenja (SPP) obilježila je prigodnim programom, u nedjelju u Sarajevu, prvu godišnjicu utemeljenja i osnivanja.

Predsjednik Federacije BiH i osnivač Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir istakao je tom prilikom da su programski ciljevi te političke partije jasni i ambiciozni, a do njih se stiže samo rezultatom. A on se, kad je u pitanju političko djelovanje, postiže na izborima. Izbori su, smatra on, dokaz jačine ideje i stranke.

"Naše viđenje institucija BiH jeste da od izbora 2018. godine BiH mora imati jednog predsjednika, koji se bira u Parlamentu BiH. Umjesto Vijeća ministara mora imati funkcionalnu Vladu s odgovarajućim ministarstvima, a država mora imati sve pravosudne institucije i potpuno neovisno pravosuđe", naglasio je Budimir.

Prisjetio se perioda od nastanka SPP-a i naglasio da je to “za samo godinu dana postala respektabilna politička stranka čije ime političari izgovaraju s poštovanjem, a narod s nadom“.

Stranka koja je, kako je kazao, prihvaćena od svih naroda i građana BiH, prepoznatljiva po iskrenosti, otvorenosti, hrabrosti i po snažnom zalaganju za jedinstvenu BiH.

"S vremenskom distancom od godinu dana, ovaj politički projekt možemo ocijeniti vizionarskim, neminovnim, odvažnim pa čak i hrabrim te svima nama odnosno Bosni i Hercegovini, prijeko potrebnim", naglasio je.

Prva godišnjica SPP-a obilježena je uz raznovrstan program u Bosanskom kulturnom centru, a prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života, te diplomatskog kora.