BiH
2

Budimir: Ciljevi koalicije "Zajedno za promjene" su očuvanje BiH i jačanje institucija

FENA
Živko Budimir
(Foto: željko Miličević/Klix.ba)
Konvencija Koalicije "Zajedno za promjene SPP, DNZ BiH, SDU BiH, SPU BiH, SUND BiH i LDS BiH" održava se danas u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Predsjednik SPP-a Živko Budimir kazao je kako je spomenuta Koalicija okupila 6 stranaka isključivo na programskim ciljevima i načelima Koalicije.

"Ciljevi ove Koalicije su očuvanje BiH, jačanje državnih institucija, jednakopravnost naroda i građana i to na cijelom teritoriju zemlje bez izdvajanja pojedinih dijelova entiteta, borba protiv korupcije, te ekonomski i gospodarski razvoj BiH kao i promjena obrazovnog sustava, koji nam prije svega u ovim okolnostima u kakvima jesmo danas i kako funkcionira usađuje mržnju u djecu", istaknuo je Budimir.

Što se tiče očekivanja od predstojećih listopadskih izbora, Budumir navodi kako analize pokazuju da su građani BiH ovu Koaliciju uistinu prihvatili kao jednu od mogućnosti koja može donijeti promjene, koje su tražene ove godine u veljači.

Vezano za kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Budimir ističe kako je on još prije godinu dana najavio svoju kandidaturu i da je ta kandidatura čvrsta i danas.

"Mi očekujemo da će ova Koalicija imati člana Predsjedništva BiH", istaknuo je Budimir.

Tokom Konvencije predstavljeni su dijelovi ekonomskog programa Koalicije koji u suštini najavljuju 80.000 novih radnih mjesta.

Prema riječima predsjednika LDS-a BiH Amira Husarića, ekonomski program Koalicije baziran je na razvoju poduzetništva u BiH.

Na Konvenciji Koalicije sudjeluje oko 550 izaslanika iz 84 općine u Federaciji BiH, te iz 11 općina iz Republike Srpske i Distrikta Brčko.