BiH
0

Britanski ambasador Matthew Rycroft u oproštajnoj posjeti u Vladi FBiH

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas u oproštajnu posjetu britanskog ambasadora Matthew Rycrofta koji 13. jula napušta diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini nakon troipogodišnjeg mandata. Susretu u Vladi Federacije prisustvovala je i zamjenica ambasadora Victoria Harrison.

Premijer Branković iskoristio je ovu priliku da ambasadoru predstavi planove Vlade Federacije BiH u ovom mandatnom periodu, kao što su investiranje u infrastrukturne projekte, program privatizacije, projekti u elektroenergetskom sektoru, reforme u socijalnoj i boračkoj zaštiti.

Ambasador Rycroft kazao je da bi želio vidjeti više britanskih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali je izrazio nadu da će njegov nasljednik koji je dobar poznavalac prilika na Balkanu i našoj zemlji, doprinijeti da one budu obimnije. Ambasador je također izjavio da se planira izgradnja zgrade Britanske ambasade u Sarajevu u vrijednosti od 50 miliona KM.

Sugovornici su izrazili obostranu zahvalnost na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, uz uvjerenje da će ona biti i dalje nastavljena i unaprjeđivana.