U žaru navijanja za reprezentaciju
0

Brčko: Pronađena državna zastava, skinuli je navijači

SRNA
Brčanska policija pronašla je danas zastavu BiH koju su u noći između utorka i srijede nepoznata lica skinula i odnijela sa jarbola u naselju Ivici, ispred Memorijalnog centra civilnim žrtvama iz proteklog rata.

Portparol Halid Emkić rekao je da je zahvaljujući saradnji sa građanima zastava pronađena i to u neoštećenom stanju, nakon čega je vraćena vlasnicima.

Iako Emkić nije mogao ništa da kaže o detaljima, niti ko je počinilac ovog krivičnog djela, Srna nezvanično saznaje da su je najvjerovatnije skinuli fudbalski navijači da bi je koristili kao rekvizit za navijanje tokom utakmice Francuska - BiH.

"Iako smo imali namjeru da izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krađe proslijedimo Tužilaštvu, mi ćemo im ipak predložiti da se odrede da li je to potrebno, s obzirom da su počinioci ipak odustali od vršenja krvičnog djela", rekao je Emkić.

Predstavnici udruženja koje okuplja porodice bošnjačkih žrtava iz Brčko distrikta juče su prijavili policiji da je tokom prethodne noći neko ukrao državnu zastavu koju su postavili blizu mezarja na kome su sahranjeni posmrtni ostaci civila pronađeni u masovnog grobnici u Goricama kod Brčkog.