BiH
0

Brčko: Poslanici 9. jula o zahtjevu za razrješenje Ante Domića

SRNA
Anto Domić (Foto: Anadolija)
Anto Domić (Foto: Anadolija)
Skupština Brčko distrikta razmatrat će u srijedu, 9. jula, zahtjev klubova poslanika SDP-a BiH, SDA i SBB-a za razrješenje Ante Domića dužnosti brčanskog gradonačelnika zbog odlaska službenim automobilom u Zagreb na doček haškog osuđenika Darija Kordića.

Na današnjem sastanku rukovodstva brčanske Skupštine sa šefovima poslaničkih klubova i predstavnicima Vlade utvrđen je dnevni red sjednice od 13 tačaka, među kojima je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji javne uprave i institucija distrikta Brčko, koji će biti razmatran u drugom čitanju.

Poslanici bi trebalo u drugom čitanju da razmatraju zakonski akt o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom preduzeću "Luka Brčko".

Na sjednici će biti predočena informacija o stanju na plavljenim područjima distrikta i mjerama koje se preduzimaju na saniranju šteta.

Predsjednik brčanskog parlamenta Đorđa Kojić najavio je danas da će do početka kolektivnog odmora 1. avgusta biti održana redovna sjednica Skupštine distrikta 30. jula, a u međuvremenu možda još jedna na kojoj bi bilo razmatrano pitanje izbora glavnog revizora distrikta.