BiH
0

Brčko: Otvorena visoka škola računarstva

FENA
Brčko
Brčko
Svečanom promocijom danas je zvanično otvorena Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija "Empirica" u Brčkom, čiji su osnivači Fondacija za lokalne-poslovne inicijative u Distriktu i Visoka škola za poslovne vede iz Ljubljane.

Profesorica dr. Samra Mujačić je kazala da ova obrazovna ustanova nudi studijske programe pod nazivom Poslovna informatika i inženjerska informatika te da će upis studenata za akademsku 2012./2013. godinu biti objavljen u aprilu.

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH Esad Atić kazao je da je prioritet Distrikta osnivanje javnog univerziteta, ali da su vrata širom otvorena i za ovakve poslovne inicijative gdje se radi o zaista kvalitetnom programu visoke škole.

"Osnivači su u svojoj prezentaciji dali dovoljno informacija da možemo vjerovati da se radi o zaista kvalitetnom programu visoke škole, i da će ova visoka škola zajedno s drugim visokoškolskim ustanovama omogućiti da Brčko Distrikt BiH postane regionalni centar u visokom obrazovanju u BiH i šire", rekao je Atić.