BiH
0

Brčko: Manje dima sa gradske deponije

SRNA
U blizini Gradske deponije u Brčkom, gdje je danas izbio požar, znatno je opala koncentracija dima u vazduhu, ali se u okolnim naseljima i dalje širi neprijatan miris, dok stepen zagađenosti vazduha u tom području nije poznat.

Prestale su i sitne detonacije koje su se iz pravca deponije čule tokom dana, a za koje se pretpostavlja da potiču od eksplozije municije koja je dospjela na deponiju tako što su je nesavjesni građani bacali u kontejnere za smeće.

Pomoćnik direktora za opšte i administrativne poslove u Javnom preduzeću “Komunalno Brčko” Nikola Simikić rekao je danas novinarima da je Deminerski tim izlazio na lice mjesta, ali da su njegovi pripadnici pronašli samo jednu "školsku minu" bez eksploziva.

Iz komunalnog apeluju na građane da municiju kao ni druge predmete zaostale iz rata, posebno one sa eksplozivnim punjenjem, ne odlažu u kontejnere za smeće, jer time povećajavu opasnost, naročito u ovakvim situacijama.

Na Gradskoj deponiji u Brčkom danas je izbio požar, na dijelu uz rijeku Savu, gdje su odložene stare automobilske gume. Vatrogasci i radnici gradske čistoće uspjeli su da stave požar pod kontrolu.

Smradom koji se širi od sagorijevanja starih guma u dubini deponije najviše su pogođeni stanovnici obližnjih naselja Ilićka, te dijelova naselja Grčica i Donji Brezik.