BiH
0

Brčko: Humanitarna akcija mladih Brčaka

FENA
Brčko
Brčko
Kako bi pomogli 180 korisnika Javne kuhinje koji dnevno dobijaju po jedan obrok, grupa mladih ljudi iz distrikta 4. augusta pokrenula je humanitarnu akciju u Brčkom, pod nazivom "Zaustavimo glad u Brčkom", izjavila je Vanja Stokić, jedna od organizatorki ove akcije.

"Akcija podrazumijeva prikupljanje prehrambenih proizvoda a ne novca, koje građani i svi ostali koji žele, mogu donirati u korpe označene plakatom za ovu akciju, koje smo postavili u više tržnih centara, ili ih donijeti u par lokala i u objekte nekih mjesnih zajednica koje učestvuju u ovoj akciji", istakla je Stokić.

Ona je kazala, da akcija traje do 18. augusta, te da će se u tom periodu prikupljene donacije skladištiti u prostorije Crvenog krsta Brčko Distrikta BiH, koji je podržao ovu akciju.

"Nakon što akcija bude završena, od donirane hrane pravit ćemo različite pakete po veličini i sadržaju, zavisno od broja članova porodica korisnika Javne kuhinje, te ih na osnovu spiska Centra za socijalni rad podjeliti direktno korisnicima ili razvoziti kolima Crvenog krsta", dodala je Stokić.