Akcija Recidiv
0

Brčko: Četvorici provalnika određen pritvor

SRNA
Osnovni sud Brčko distrikta odredio je pritvor od 30 dana za četiri osobe koje su uhapšene u policijskoj akciji "Recidiv", zbog sumnje da su tokom ove godine na području distrikta počinili više od deset teških krađa.

Tužilaštvo Brčko distrikta podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora protiv M.S. (25), A.T. (25), E.T. (29) i E.H. (24) iz Brčkog, zbog sumnje da su samostalno ili kao saizvršioci počinili krivično djelo teške krađe.

U prijedlogu za određivanje pritvora navodi se da je riječ o višestrukim povratnicima u vršenju imovinskih krivičnih djela i da postoji bojazan da bi mogli da ih ponove.

Brčanska policija predala je jučer izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv četvorice osumnjičenih koji su prije dva dana lišeni slobode, kao i protiv 27-godišnjeg E.H, rekao je portparol policije Halid Emkić.

"Kriminalističko-tehničkom obradom došlo se do saznanja da su ove osobe tokom ove godine izvršile više od deset krivičnih djela teške krađe u porodičnim kućama na području Brčko distrikta, odakle su otuđivali razne predmete", rekao je Emkić.

Izvršenim pretresima u policijskoj akciji kodnog naziva "Recidiv", kod petorice je pronađen zlatni nakit, elektro alat, mobilni telefoni i alkoholna pića, kao i drugi predmeti otuđeni u provalnim krađama.

"Osim plijena, policijski službenici su pronašli i predmete koji su korišteni u izvršenju teških krađa, a koji su prethodno prepravljeni i prilagođeni za te namjene", rekao je Emkić.