BiH
0

Brčko: Akcija "Rojal" još traje

SRNA
Brčko
Brčko
Pripadnici policije u Brčkom priveli su danas do 15.00 sati, u akciji "Rojal" koja je počela juče ujutro, na kriminalističko-tehničku obradu više od 15 lica, potvrdio je danas Srni portparol Halid Emkić.

“Budući da pravo na zadržavanje u trajanju od 24 sata koje ima policija do puštanja na slobodu ili do predaje osumnjičenog tužiocu, još nije isteklo, trenutno ne možemo dati više informacija o broju losoba koja će biti procesuirana za izvršeno krivično djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga", rekao je Emkić.

Prema nezvaničnim informacijama juče je u policiju priveden na saslušanje i M. S. sin poslanika u lokalnom parlamentu i predsjednika Nezavisne demokratske stranke Stake Stakića, te D.J. sin nekadašnjeg predsjednika Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Brčkom Lazara Janjića, Janjić lično, kao i njegova snaja.

Emkić nije mogao potvrditi, niti demantovati da li su oni pušteni ili su lišeni slobode. Srna nezvanično saznaje i da je tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u Brčkom izvršeno više od 30 pretresa.