BiH
0

Brčko: 200.000 eura za projekt prekogranične saradnje

FENA
Brčko
Brčko
Mujo Hadžić, stručni savjetnik za koordinaciju pomoći EU u brčanskoj vladi, izjavio je da će u nizu projekta koje finansira delegacija Evropske Unije u BiH, Brčko Distrikt BiH sudjelovati i u projektu prekogranične saradnje pod nazivom "Uspješno sudjelovanje javnosti u upravljanju slivom rijeke Save".

Prema Hadžićevim riječima, ovaj projekt značajan je za distrikt zbog činjenice što će uticati na dodatno korištenje Luke u Brčkom, što predstavlja ekonomsko jačanje brčanskih kapaciteta.

"Također, želimo educirati i građane kako bi u razgovoru, kada se bude razrađivao Međunarodni plan upravljanja rijekom Savom, bili adekvatni partneri i s Vladom distrikta, ali i ostalim institucijama BiH “, naglasio je Hadžić.

Partneri na ovom projektu, kako je rekao Hadžić, su "Zeleni san" iz Vinkovaca, Ekološka koalicija unskog sliva iz Bihaća, "Zelena akcija" Zagreb i Centar za razvoj i podršku iz Tuzle.

Prema njegovim riječima, vrijednost ovog dogodišnjeg projekta, čija će implementacija započeti 1. januara 2012. godine, iznosi 198.000 eura.