BiH
0

Brčanskim penzionerima Nova Banjolučka banka uzimala proviziju od 20 posto

FENA
Nova Banjolučka banka obustavit će naplatu provizije brčanskim umirovljenicima kod jednokratne pomoći te vratiti sredstva umirovljenicama kojima je provizija bila naplaćivana.

Takvu odluku donijelo je poslovodstvo te banke, a nakon napisa u medijima da brčanskim umirovljenicima Nova banjolučka banka naplaćuje proviziju od čak 20 posto prilikom podizanja jednokratne pomoći od 50 KM.

Službenica za odnose s javnošću Nove banjolučke banke AD Banja Luka Slavica Šiljegović naplatu provizije umirovljenicima pravdala je Odlukom o tarifama i naknadama banke za vođenje računa klijenta.

"S obzirom na to da je u Brčkom riječ o jednokratnoj pomoći koja se uplaćuje na račune klijenata povremeno, a naša naplata provizije je na mjesečnoj razini, u trenutku priliva prvih sredstava na praznim računima izvršena je naplata akumulirane provizije za prethodno razdoblje", kazala je Šiljegović.

Ona je obećala kako ubuduće od umirovljenika Nova banjolučka banka neće uzimati proviziju prilikom isplata jednokratne pomoći.

Druge banke preko kojih su brčanski umirovljenici primaju jednokratnu pomoć nisu uzimale nikakvu proviziju.