Vanredne okolnosti zbog snijega
0

Brčanske odbojkašice smještene u mostarski hotel

SRNA
Mostar (Foto: Amar Džubur)
Mostar (Foto: Amar Džubur)
Odbojkašice "Jedinstva" iz Brčkog, koje su zbog vremenskih neprilika ostale "zarobljene" u Mostaru, premještene su danas iz istočnog u zapadni dio grada, u hotel "Bevanda", pošto je zbog kvara na dalekovodu na lijevoj obali Neretve nestalo struje.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta Pero Gudeljević rekao je danas da je uz posredovanje gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića za ekipu "Jedinstva" uspješno obezbijeđen smještaj u hotelu, koji je jedini imao slobodnih mjesta, zbog visokih cijena.

"Budući da je riječ o vanrednim okolnostima, dobili smo uvjeravanja da naše odbojkašice ipak neće morati plaćati smještaj, nego samo hranu i piće. Sada je najvažnije da su djevojke i rukovodstvo kluba u toplom i da imaju šta da jedu i piju, te da tu mogu ostati dok se vremenska situacija ne promijeni, kako bi se bezbjedno vratili u Brčko", rekao je Gudeljević.

On je naveo da je gradonačelnik upoznat o svim detaljima i da će brčanska Vlada pomoći klubu "Jedinstvo" da "pokrije" sve vanredne troškove, koji nisu bili ukalkulisani pred polazak na put.

Vlada distrikta je javno zahvalila gradonačelniku Mostara za napore koje je učinio da bi se odbojkašicama obezbijedio uslovan smještaj.