BiH
166

Brčaci dirljivim videom poručili građaninu BiH "Odluči sam"

Piše: M. N.
Mladi režiser, glumac i kantautor iz Brčkog Mirza Dervišević snimio je sa svojim kolegama kratki video u kojem, kako je rekao za naš portal, pokazuje odnos političara prema građanima koji nemaju posla i novaca. Naziv videa je "Odluči sam".

"Naziv govori o tome da građani trebaju dobro razmisliti i sami odlučiti za koga će glasati i da li će uopće izaći na Opće izbore 2014. Svima je je poznato da neke političke partije plaćaju glasačima da daju svoj glas nekim partijama tako da na taj način građani ne biraju nego im drugi nameću. 'Odluči sam' ima cilj da osvijesti ljude prije nego daju glas nekome ko će nastaviti ovu državu da vodi u dno tamne rupe", rekao je Dervišević za naš portal.

Dervišević i njegovi saradnici poznati su po tome da svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Brčkom, ali i cijeloj BiH iskazuju kroz umjetnost. Prošle godine snimili su i film "Balkansko proljeće".

Film govori o socijalnom životu mladog talentovanog hip hopera, koji svojim talentom pokušava da se probije u javnost. No, zbog prepreka kao što su štele, korupcija, prljava politika i kriminal u našoj državi i na Balkanu, on nailazi na probleme sa kojima se danas najčešće susrećemo.