SDP BiH
0

"Brankoviću, održite obećanje i podnesite ostavku!"

FENA
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH podsjetila je danas da je na nedavno održanim protestima radnika ispred zgrade Vlade Federacije BiH, premijer Nedžad Branković obećao da će podnijeti ostavku ukoliko do septembra ne bude uvedena nulta stopa PDV-a, usvojen Zakon o reviziji privatizacije i uvezan radni staž prevarenim radnicima.

"Iako smo pretpostavljali da nijedno od ovih obećanja neće biti ispunjeno, SDP je dao vremena vladajućoj koaliciji da konkretnim potezima pokaže da su premijerova obećanja čista obmana", ističe se u današnjem saopćenju SDP-a BiH.

Pošto je vladajuća koalicija još jednom odbila da uvede nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice, SDP smatra da je "postalo više nego jasno da od nedavnog obećanja datog okupljenim radnicima nema ništa".

"Kako se bliži august mjesec u kome je planiran kolektivni godišnji odmor u zakonodavnim organima vlasti u BiH, očito je da neće ništa biti ni od ostalih obećanja, koja su data sa isključivom namjerom kupovine vremena kako bi vladajuća koalicija mogla okončati posljednju pljačku državnog blaga kroz prodaju telekomunikacija i elektroenergetskog sektora", ističe SDPBiH.

Zato SDP poziva premijera Brankovića da ne odugovlači, te bar jednom održi datu riječ i podnese ostavku na mjesto šefa Vlade FBiH, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.