Naša stranka
0

Brankovićeva ostavka - krajnje licemjeran čin

FENA
Nakon što je premijer Federacije BiH Nedžad Branković najavio jučer da će ponuditi ostavku na tu dužnost, Naša stranka je danas saopćila da to smatra krajnje licemjernim činom jer je, po njenom mišljenju, ostavka trebalo da bude podnesena mnogo ranije zbog premijerovih loših učinaka, a ne zbog unutrašnjih odnosa u Stranci demokratske akcije, što joj je stvarni uzrok.

Naša stranka navodi da je premijer prinuđen na ostavku zbog reizbora Sulejmana Tihića na čelo Stranke demokratske akcije kojoj pripada i Branković.

Ona smatra da je premijer morao podnijeti ostavku mnogo ranije, prije nego je, kako navodi, Federaciju doveo u finansijski bezizlaznu situaciju koja prijeti potpunim socijalnim haosom.

"Apsurdno je da čak ni potvrđena optužnica protiv Brankovića nije bila dovoljna za njegovu ostavku. Činjenica da ostavku podnosi primoran reizborom Sulejmana Tihića na mjesto predsjednika Stranke demokratske akcije, svjedoči o tome da je u Bosni i Hercegovini na sceni najgori mogući oblik partokratije u kojem premijeri, ministri i zastupnici u parlamentima nisu odgovorni glasačima i građanima nego uskim stranačkim vrhovima.

Pored toga je očito da svi izabrani predstavnici vlasti u svom radu ne slijede programe rada, potrebe društva i interese građana nego se naprosto vode stranačkim i privatnim interesima", navodi u današnjem saopćenju za javnost Naša stranka.

Građani i građanke Federacije ponovno će biti žrtve stranačkih interesa i unutarstranačkih pitanja Stranke demokratske akcije, stav je Naše stranke.