BiH
0

Branković: Uspostaviti kulturu javnog dijaloga

FENA
Nevladin sektor može sugestijama i inicijativama pomoći Vladi FBiH u uočavanju problema i definiranju ciljeva, kazao je premijer FBiH Nedžad Branković tijekom današnjeg razgovora s izaslanstvom Centra civilnih inicijativa (CCI), na čelu s direktorom Zlatanom Ohranovićem.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i tajnik Vlade FBiH Ismet Trumić, predstavnici CCI-ja detaljnije su govorili o projektima ove organizacije s posebnim osvrtom na 12 zahtjeva iskazanih kroz "Građansku platformu za izbore 2006", s potpisima više od 500.000 građana cijele BiH. Cilj CCI-ja je, kroz partnersku suradnju sa svim vladama i parlamentima u BiH, dati doprinos rješavanju ključnih problema s kojima se građani suočavaju.

Branković je napomenuo kako je glavne pravce djelovanja Vlade FBiH u ovom mandatu prezentirao u ekspozeu pred Parlamentom FBiH. Danas je, stoga, dogovoreno da CCI dostavi premijeru komentar na njegov ekspoze.

Uskoro će Federalnom parlamentu, također, biti ponuđen i konkretan Program rada Vlade FBiH. Reorganizacijom unutar Federalne vlade, odnosno službi koje opslužuju njezin rad, bit će stvorene bolje kadrovske pretpostavke za intenzivniju komunikaciju s nevladinim sektorom.

Branković je istakao kako stalna komunikacija, ali i drugi vidovi suradnje, umnogome doprinose jačanju kulture dijaloga u BiH te dodao da od rovovskih zauzimanja pozicija nema koristi, jer svi imamo jedinstven cilj.

Od CCI-ja se, kazao je Branković, očekuje da se ove godine fokusira na analizu načina na koji je moguće pomoći socijalnom sektoru, što je jedan od ključnih ovogodišnjih ciljeva Vlade FBiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.