BiH
0

Branković s članovima manifestacije "Ski Legends Hit Challenge"

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Braković sastao se danas u Sarajevu s predstavnicima Organizacionog odbora manifestacije "Ski Legends Hit Challenge".

Na sastanku su sumirani dosadašnji rezultati u organizaciji ove manifestacije koja bi trebalo da se održi 19. i 20. decembra u Sarajevu.

Premijer Branković, koji je predsjednik Počasnog organizacionog odbora, kazao je kako se radi o veoma dobrom projektu kojeg u svakom slučaju treba podržati.

Kako je istaknuto na sastanku, ovo će biti ne samo sportska, već i turistička i promotivna manifestacija kojom će se ujedno obilježiti 25 godina od održavanja XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Učešće na ovoj manifestaciji potvrdili su osvajači 86 zlatnih medalja među kojima su legendarna imena poput Alberta Tombe, Ingemara Štemarka, Marka Điraldelija, Bojana Križaja, Janice Kostelić, a manifestaciju će, kako je istaknuto na sastanku, medijski propratiti i velike TV kuće poput CNN-a i Eurosporta.

Uuoči održavanja manifestacije očekuje se da našu zemlju posjete predsjednik Olimpijskog komiteta Žak Rog, počasni predsjednik Olimpijskog komiteta Huan Antonio Samaran te gradonačelnici Atine i Lozane, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.