BiH
0

Branković ponudio saradnju ACIPS-u

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković ponudio je tokom današnjeg susreta u Sarajevu suradnju Alumni Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS), saopćeno je iz urada za odnose s javnošću Federalne vlade.

Izaslanstvo ove asocijacije na čelu s predsjednikom Ivanom Barbalićem premijer je pozvao da se ACIPS aktivno uključi u izradu sektorskih politika federalnih ministarstava koje se baziraju na Mandatnom programu Vlade FBiH.

"Živimo u vremenu kada brzo treba donositi velike odluke i u kojem vladin i nevladin sektor moraju sinergijski djelovati. Svaka pomoć mladih visokoobrazovanih ljudi dobro je došla u rješavanju problema s kojima se društvo suočava", kazao je Branković.

Prihvativši poziv, predstavnici ACIPS-a kazali su kako će u izvršenju ovog zadatka oko sebe okupiti i stručnjake iz drugih nevladinih oganizacija.

ACIPS je asocijacija mladih eksperata na području demokracije, ljudskih prava, upravljanja državom, humanitarnih pitanja i evropskih integracijskih procesa, saopćeno je.