BiH
0

Branković i Mantovanelli razgovarali o značajnim projektima

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković danas je imao prvi susret s novim šefom Ureda Svjetske banke u BiH Marcom Mantovanellijem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Razgovarano je o saradnji s Vladom FBiH u narednom periodu i implementaciji značajnih projekata.

Federalni premijer istakao je značaj pomoći Svjetske banke u restrukturiranju pojedinih sektora i izrazio nadu da će se uspješna saradnja nastaviti. U programu rada Vlade je započinjanje i realizacija velikih projekata koji će pokrenuti razvoj zemlje krupnijim koracima.

"To su prije svega kapitalni projekti u oblastima energije i transporta koji mogu biti naša pokretačka mašina. Želimo da Svjetska banka pruži pomoć u njihovoj realizaciji", istakao je premijer Branković.

Izrazio je i očekivanja da ova institucija podrži i projekt Vlade o partnerstvu javnog i privatnog sektora pošto naša zemlja nema novca da sama implementira velike projekte i nije u mogućnosti da se zbog toga dodatno zadužuje.

Šef Ureda Svjetske banke Mantovanelli istakao je da do kraja godine treba uobličiti program pomoći ove institucije za naredni period. Naglasio je i potrebu da se ubrza implementacija već odobrenih projekata, te obećao da će Svjetska banka i dalje biti partner u našem razvoju.