BiH
0

Branković: Dobro je što je tužilaštvo to učinilo, previše dugo traju političke i medijske spekulacije

FENA
„Dobro je što je tužilaštvo to učinilo jer previše dugo traju i političke i medijske spekulacije o tome šta je Vlada uradila s odlukom koja još nije ni stupila na snagu, odnosno nije je potvrdio Parlament“, izjavio je danas novinarima u Sarajevu federalni premijer Nedžad Branković.

On je ovu izjavu dao zamoljen, da prokomentira vijest da je Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu donijelo naredbu o provođenju istrage protiv njega, federalnog ministra Vahida Heće i još nekoliko osoba.

Prema saopćenju Kantonalnog tužilaštva istraga treba da se odnosi na odluke koje se isključivo vezuju za elektroenergetski sektor u FBiH.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je danas naime saopćilo da je, nakon analize dostavljenih krivičnih prijava i pratećeg materijala, donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Nedžada Brankovića, Vahida Heće, Envera Krese, Rasima Gačanovića, Vlade Marića, Ivice Čule, Stipe Buljana, Mile Srdanovića, Tarika Begića, Hilme Šehovića, Seada Softića, Nihada Kadića i Ivana Lovrića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlašćenje.