Odbacili krivicu na sudu u Kalesiji
0

Bračni par Marinković: Nismo zlostavljali Betinu

SRNA
Christine Siegner, Betinina majka (Foto: AFP)
Christine Siegner, Betinina majka (Foto: AFP)
Bračni par Milenko i Slavica Marinković izjasnili su se danas pred Opštinskim sudom u Kalesiji da nisu krivi za optužbe da su godinama u zaseoku Karavlasi nedaleko od Kalesije zlostavljali Njemicu Betinu Siegner.

Njima prijeti kazna zatvora do osam godina, a danas su prvi put izvedeni pred sud nakon što su uhapšeni sredinom maja zbog počinjenog krivičnog djela protivpravno lišavanje slobode na okrutan način.

Očekuje se da bi suđenje moglo početi oko 20. jula i da bi se moglo završiti do 17. augusta, kada optuženima ističe mjera pritvora.

Optužnicom se Marinkovići terete da su od kraja 2005. godine do 17. maja ove godine djevojčicu Betine Siegner, od njene dvanaeste do devetnaeste godine, držali zatvorenu, fizički i psihički je zlostavljali, nanosili joj povrede, nehumano se ponašali prema njoj, izgladnjivali je i tjerali da radi teške poljoprivredne poslove.

Djevojci su branili da ima bilo kakve kontakte sa ljudima, nije pohađala školu i boravila je kod ovog para bez bilo kakve dokumentacije, prenose federalni mediji.

Marinkovići su uhapšeni 17. maja u akciji kalesijske policije.