BiH
266

BPS-Sefer Halilović odgovara Miloradu Dodiku

FENA
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Povodom opetovane izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je referendum o otcjepljenju entiteta RS i dalje "opcija" Bh. patriotska stranka (BPS)-Sefer Halilović smatra da se predsjedniku SNSD-a mora odgovoriti kvalitetnom reciprocitetnom mjerom: o mogućnosti održavanja referenduma čitave države Bosne i Hercegovine o očuvanju njene teritorijalne cjelovitosti.

U BPS-Sefer Halilović smatraju da "Milorad Dodik jedino razumije jezik ovakvih, reciprocitetnih a provodivih, mjera i da bez imalo ustezanja treba na najave ili korake o entitetskom referendumu, odgovoriti državotvornim referendumim cijele BiH", saopćio je Sektor za komunikacije BPS-Sefer Halilović.

Mišljenja su da izjava Milorada Dodika da ga zanima ostanak unutar, samo, dejtonske BiH, je ništa drugo do likovanje nad sporazumom čiju provedbu nisu omogućili države garanti sporazuma i čiju povedbu su, sistematski, opstruirale vlasti u entitetu RS, posebno u odnosnu na aneks sporazuma koji se odnosi na povratak prognanih.

BPS-Sefer Halilović poziva novu parlamentarnu većinu na državnom nivou da ili postignu dogovor u vezi ulaska BiH u NATO ili raspišu vanredne parlamentarne izbore jer bez ovog, ključnog, dogovora za očuvanje cjelovitosti BiH, besmisleno je praviti bilo kakve stranačke dogovore.