BiH
3

BPS održao predizbornu tribinu u Novom Gradu

Klix.ba
Općinska organizacija BPS - Sefer Halilović Novi Grad Sarajevo, održala je javnu tribinu u prepunoj sali doma kulture Švrakino Selo. Gosti tribine bili su Enver Kreso kandidat za načelnika općine Ilidža, Ramiz Hurem kandidat za načelnika općine Hadžići, predsjednik Regionalnog odbora Sarajevsko - goraždanske regije Muharem Fišo, generalni sekretar stranke i kandidat za načelnika općine Centar Zaim Backović, te predsjednik stranke Sefer Halilović.

Kandidat za načelnika Općine Novi Grad Denis Muminović je predstavio Program sa posebnim osvrtom na Boračku populaciju i istakao:

"Moj program se razlikuje od programa ostalih kandidata po tome što je ostvarljiv. Borit ću se za najugroženiju populaciju - demobilisane borce, mlade i penzionere; za najugroženiju populaciju potrebno je riješiti gurući problem stambenog zbrinjavanja.

Potrebno je zadržati mlade školovane ljude kako ne bi napuštali zemlju, te povećati penzije penzionerima. Ako se nastavi trend odlaska mladih, ova zemlja će ubrzo postati zemlja staraca i siromaha. Moji konkretni planovi su modernizacija lokalne zajednice po sistemu evropskih opština, a oni se zasnivaju na pet principa i to su pravna sigurnost, otvorenost, odgovornost, efikasnost – efektivnost, te javnost i transparentnost", rekao je on, navodi se u saopćenju BPS-a.