BiH
0

BPS - obraćanje glasačima pred predstojeće izbore

FENA
Kada je proglašena nezavisnost Bosne i Hercegovine, zapravo je dobijena "potvrda“ da bi Bosna i Hercegovina trebala biti stvarno nezavisna i stvarno ravnopravna, saopćeno je danas iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) - Sefer Halilović.

"U dobijenoj državnoj nezavisnosti se nalazilo obećanje da je svim ljudima: radnicima, penzionerima, studentima, zemljoradnicima, borcima i invalidima, dato zagarantovano i neotuđivo pravo na život, slobodu i sreću", podsjećaju iz BPS-a.

Iz ove stranke upozoravaju da je danas svima potpuno jasno da 17 godina nakon završetka rata ni ova zemlja, ni njen narod još uvijek nisu slobodni, "jer su sputani lancima bijede".

"Ovaj narod 17 godina poslije rata još uvijek u sopstvenoj zemlji nije ravnopravan i nalazi se u simboličkom i stvarnom izbjeglištvu", navodi BPS u obraćanju javnosti uoči predstojećih izbora.

Istovremeno, kažu da ne žele vjerovati da pravda nije dostižna, odnosno da žele vjerovati da potencijala ima u ljudima ove zemlje.

"Postoje ljudi koji svojim djelima i biografijama kao svjetionici stoje u ovom našem bosankom mraku i pokazuju da nade ima. Prije 20 godina jedan veliki čovjek, pored kog imamo čast da budemo u istoj stranci, započeo je borbu za oslobađanje ove zemlje", navode iz BPS-a.

Podsjećaju da je general Sefer Halilović, komandant koji je obraz Armije BiH osvjetalo pred cijelim svijetom, predsjednik stranke i čovjek čiji je životni moto "Poštenje i pravda", postao sinonim za Bosanskohercegovačku patriotsku stranku.

Kako, nadalje, navode, on je oko sebe okupio kvalitetne i vrijedne ljude s kojima je u stanju donijeti promjene.

"Upravo sada je vrijeme u kojem niko sebi ne može dozovoliti luksuz da ne izađe na izbore, ili luksuz da glasa za pogrešne ljude. Ovi izbori nisu kraj, nego novi početak pod uslovom da biramo kadrove, kakve ima Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović", stoji u saopćenju.

BPS vjeruje da će s tim kadrovima biti sposobna da teško stanje pretvori u novu energiju.

"Biti ćemo sposobni da zajedno radimo i zajedno se borimo za bolju budućnost. Kad dozvolimo promjeni da dođe i prođe kroz svaku bosanskohercegovačku općinu, ubrzati ćemo i dolazak dana, u kojem ćemo svi skupa moći reći da smo konačno sigurni i slobodni", saopćeno je iz Sektora za komunikacije BPS-Sefer Halilović.