BiH
0

BPK: Protesti Sindikata policije pred zgradom Vlade

FENA
Goražde
Goražde
Članovi Sindikata policije Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) danas su u Goraždu organizirali mirne proteste pred zgradom kantonalne Vlade zahtjevajući od vlasti konačno donošenje Zakona o platama policijskih službenika.

Protesti su organizirani u vrijeme zasjedana Kantonalne skupštine iako pomenuti zakon nije bio na dnevnom redu.

Poslanici u skupštini odbili su zaključak Vlade kojim bi se nastavili pregovori sa sindikatom u smislu okončanja procedure izmjena i dopuna Zakona o platama na nivou Federacije BiH, kao i prijedlog SDA i stranke za BIH da se Vlada u smislu predlaganja Zakon obaveže rokom.

"Stav Vlade je ostao nepromjenjen. Naša pozicija je jasna, nema para za taj zakon, ako punjenje Budžeta dozvoli mi ćemo nešto i promijenit,i, izjavio je premijer BPK-a Emir Frašto.

Iz Sindikata policije BPK-a poručili su da neće odustati od svog zahtjeva te da, do okončanja procedure, policajci ostaju pred zgradom Vlade.

"Pošto Vlada nije usvojila zakon mi ćemo ostati pred zgradom Vlade i Skupštine dok se Zakon ne usvoji, a građanima poručujemo da njihova i sigurnost njihove imovine neće doći u pitanje", kategoričan je Amir Dedović, predsjednik Sindikata policije BPK-a.