Ugovor s Kantonom Sarajevom
0

BPK: Poboljšanje statusa boračke populacije

FENA
Goražde
Goražde
Ministri za boračka pitanja Bosanskopodrinjskog i Kantona Sarajevo Dževad Adžem i Nedžad Ajnadžić danas su u Goraždu potpisali sporazum o saradnji i realizaciji projekata koji će doprinijeti poboljšanju statusa boračke populacije u Bosanskopodrinjskom kantonu.

Riječ je o nastavku saradnje ova dva kantona i resornih ministarstava čiji je cilj poboljšati kvalitet života boračke populacije.

"Postoji nekoliko segmenata na koje ćemo staviti fokus u ovoj našoj saradnji. Prije svega stambeno zbrinjavanje, potom školovanje djece šehida i poginulih boraca, stipendiranje i ljetovanje po programu fonda IKRE. Uz ostalo, zajedno ćemo raditi i na izgardnji spomenika rahmetli Zaimu Imamoviću. Mi ćemo sufinansirati taj projekt i imamo tu obavezu jer je komandant Zaim heroj ne samo Goražda već BiH", istakao je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Nedžad Ajnadžić.

"Mi na vrijeme pripremamo projekte te vršimo procjene u saradnji s udruženjima koja okupljaju boračku populaciju koje su to najugroženije kategorije i pojedinci i onda te projekte kandidiramo Kantonu Sarajevo i nastojimo da se što je prije moguće realizuju. Želim zahvaliti ministru Ajnadžiću koji svake godine ima senzibiliteta za naš kanton i daje podršku tako da pripadnici boračke populacije mogu osjetiti da osim našeg ministarstva postoji još neko ko brine o njima i njihovim interesima", istakao je ministar za boračka pitanja BPK-a Dževad Adžem.