BiH
9

BPK Goražde: Fejzić i Milović povukli zahtjeve za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa

Piše: E. A.
Poslanici u Skupštini BPK Goražde Daliborka Milović iz Liberalne stranke i Edim Fejzić iz Stranke dijaspore, nakon nastavka sjednice Vlade i Kolegija Skupštine BPK-a Goražde, povukli su iz dalje procedure zahtjeve za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, koje su pokrenuli na prijedlog Budžeta BPK Goražde za 2016.godinu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ovog kantona.

U obrazloženju upućenom Vijeću za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, navedeno je da su zahtjevi povučeni jer je došlo do kompromisnog rješenja između predlagača za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i Vlade BPK Goražde.

Ističe se da će Vlada preusmjeravanjem sredstava i rebalansom Budžeta u dobroj mjeri ispoštovati amandmane koji se odnose na bolji tretman povratničke i boračke populacije,

Povlačenjem iz procedure zahtjeva za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa stekli su se uslovi za deblokadu Budžeta BPK-a Goražde za 2016 .godinu, saopćili su iz Vlade.

Opozicija je u ponedjeljak tvrdila da je smjena ministra privrede Eseda Radeljaša ustupak SDA ovim zastupnicima kako bi povukli zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.