BiH
3

Ljubić: Žalostan sam, odgovoran političar mora podržati nastup svih hrvatskih stranaka

Piše: F. V.
Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i bivši predsjednik HDZ 1990, Božo Ljubić, kazao je da je žalostan zbog činjenice da će hrvatske stranke nastupati na predstojećim izborima bez stranke na čijem je čelu bio posljednjih godina.
HNS: Hrvatske stranke na izbore bez Raguževog HDZ 1990 (FF PIXMOS)
HNS: Hrvatske stranke na izbore bez Raguževog HDZ 1990 (FF PIXMOS)
Podsjetimo, stranke okupljene oko HNS-a, s iznimkom HDZ-a 1990, na predstojećim općim izborima u BiH izaći će zajedno. To je odlučeno na današnjoj sjednici HNS-a BiH u Mostaru.

"Žalostan sam zbog toga što Predsjedništvo HNS-a nije moglo donijeti odluku koncenzusom o zajedničkom izlasku na izbore. Moje osobno stajalište oko toga je ustvari nastavak moga političkog djelovanja od ranije. Ja sam svoj politički kredibilitet, stranački, a u okviru toga čak i osobni zadnji godina apsolutno investirao u projekt HNS-a. Sada i nadalje svoj politički kredibilitet sam spreman staviti u funkciju samo HNS-a, odnosno ostvarenja političkih interesa HNS-a. Legitimno je da ljudi razmišljaju stranački i osobno, ali ja tu ostajem do kraja principijelan", rekao je Ljubić.

Dodao je kako projekt HNS-a treba nastaviti djelovati i da su u njega pozivani svi politički predstavnici koji prihvaćaju njegovu politiku uključujući i dokumente.

"Ja osobno kao predsjednik Glavnog vijeća HNS-a i kao član Predsjedništva HNS-a ću nastaviti djelovati na njegovoj daljoj institucionalizaciji i ispunjavanju ovoga sadržaja koji je definiran poltikom HNS-a. Ja sam uvjeren da taj projekt treba hrvatskom narodu, a u svakom slučaju i BiH i da će on ići dalje. Svaki odgovoran hrvatski političar trebao bi ga podržati s obziropm na ustavnu i stvarnu poziciju hrvatskog naroda", stav je Bože Ljubića.

U političkim krugovima u Hercegovini nakon posljednjih događaja u HNS-u špekulira se o mogućim podjelama unutar HDZ-a 1990, i to između onih koji su za zajednički nastup hrvatskih stranaka i onih koji su za to da spomenuta stranka sama ide na izbore.