Još jedan sastanak o formiranju VM
0

Božo Ljubić pozvao lidere stranaka da se sastanu 17. novembra

SRNA
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić potvrdio je danas Srni da je uputio pozive za sastanak lidera političkih partija SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH, SDA i SDP-a u četvrak, 17. novembra, u 12 sati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

"To bi, prema mojim saznanjima, mogao biti jedini termin u naredne dvije sedmice koji bi odgovarao. Do sada sam dobio potvrdu većine učesnika, ali ne svih", rekao je Ljubić.

On je naglasio da očekuje da će se odazvati svi pozvani lideri političkih  partija jer, u suprotnom, sastanak ne bi imao smisla  i bilo bi nemoguće doći   do dogovora. 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović zauzeli  su se za nastavak sastanaka lidera šest političkih partija u BiH o uspostavljanju vlasti na nivou BiH, potvrdivši opredjeljenje i želju da što prije dođe do formiranja Vijeća ministara.

"Krajnje je vrijeme i mi dijelimo zajednički stav da se nastave sastanci šest političkih lidera u BiH i da bi bio red da lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić sazove sastanak na kome bi o tome razgovarali", rekao je Dodik novinarima  9. novembra nakon sastanka sa Čovićem.

Izrazivši uvjerenje da o tome postoji i saglasnost lidera SDS-a Mladena Bosića, Dodik je istakao da bi na taj način bila otpočeta nova runda razgovora o mogućem rješenju pitanja formiranja vlasti.