BiH
80

Božićni bazar Njemačke ambasade u Sarajevu

FENA
(Foto. FENA)
U organizaciji Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH danas je u Sarajevu otvoren "Božićni bazar", čiji cjelokupni prihod ide u dobrotvorne svrhe.

"Njemačka ima jako dugu tradiciju vezanu za Božić i mislili smo da bi bilo lijepo da tu tradiciju pokažemo i građanima Sarajeva", izjavila je novinarima prvi sekretar Njemačke ambasade Gabriele Kowal Manderla.

Na Božićnom bazaru, koji je upriličen u prostorijama Delegacije Evropske unije u BiH, u ponudi su tipične atrakcije njemačkog Božićnog bazara - kuhano vino, roštiljske kobasice, kafa i kolači, božićne poslastice i dekoracija.

"Također, posjetioci će moći na tomboli osvojiti vrijedne nagrade jer imamo puno sponzora, a cjelokupni prihod prikupljen na Bazaru ide u humanitarne svrhe. Ove godine će taj novac ići za Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka, koji trenutno realizuju projekt Roditeljska kuća", dodala je Kowal Manderla.

Lejla Kamerić, predsjednica Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka kazala je da im svaka pomoć i podrška puno znači.

"Finansiramo se od donacija, naših sopstvenih aktivnosti i projekata, prodaje čestitki i svaka marka koja dođe u naše udruženje znači pomoć za tu djecu. Od ovih sredstava sa današnjeg Bazara odlučili smo da pomognemo našoj klinici, da kupimo posteljinu i sve što treba djeci tokom boravka na klinici", izjavila je Kamerić.