BiH
0

BOSS: Tihić nastoji osigurati političku zaštitu Zlatka Lagumdžije

FENA
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra da insistiranje Sulejmana Tihića na navodnim programskim sličnostima SDA sa SDP-om predstavlja pokušaj da se nemoralnom koalicijom s tom strankom Zlatku Lagumdžiji osigura politička zaštita od kaznenog procesuiranja i zatvorske kazne.

Posebno zabrinjava što Tihićevo prikriveno nastojanje, osiguranje kaznene nedodirljivosti Lagumdžije, podržavaju grupe iz pravosuđa koje insistiraju samo na prekršajnom kažnjavanju, iako je poznato da je Lagumdžijin prijatelj Mufid Lojo kažnjen s 14 mjeseci zatvora za kupnju stana novcem Poštanske banke, a što je daleko manje djelo od odgovornosti Zlatka Lagumdžije, koji je uzurpirao proračunska sredstva.

U demokratskom svijetu još nije zabilježeno da je država postala talac dvojice najvećih izbornih gubitnika, kao što je slučaj da formiranje nove vlasti i budućnost države tzv. pregovorima blokiraju Tihić, protiv kojeg je glasovalo 400.000 Bošnjaka, i u narodu omraženi Zlatko Lagumdžija, stoji u priopćenju iz BOSS-a.