BiH
0

BOSS osuđuje ponašanje NVO-a "Croatia Libertas"

FENA
"Osuđujemo novu nacionalističku kampanju protiv gradova i općina u Federaciji BiH koju provodi NVO 'Croatia libertas', tvrdeći da su Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihać i ostale općine s većinskim bošnjačkim stanovništvom potpuno etnički očišćeni te da se krše ljudska prava, vrijeđaju i zastrašuju nebošnjaci", stoji u priopćenju predsjednika Bosanske stranke (BOSS) Mirnesa Ajanovića.

"Nacionalistička hajka NVO 'Croatia libertas' protiv bh. multietničnosti zahtijeva adekvatno reagiranje političkih stranka i nadležnih institucija kako bi se spriječilo dalje širenje gnusnih laži i nacionalističke mržnje.

Pružajući podršku Udruženju građana 'Front', koje je jedino osudilo monstruozne laži, BOSS poziva općinska vijeća na usvajanje rezolucije o osudi širenja međunacionalne netrpeljivosti. Nadležna ministarstava dužna su djelovati sukladno Zakonu o udruženjima i fondacijama BiH i sankcionirati NVO 'Croatia libertas', kako bi se zaustavili nacionalistički nasrtaji na gradove i općine u Federaciji BiH", stoji u BOSS-ovu priopćenju.